×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

٩٢٠٠١٣۶٠-۰۲۱

چیتگر، کوهک، بلوار علیمرادی، نسیم هشتم، بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی سرطان برکت

10 روش برای زندگی سالم و شاد حین درگیری با سرطان - بخش دوم

توصیه می شود قبل از مطالعه این بخش، مقاله ی 10 روش برای زندگی سالم و شاد حین درگیری با سرطان - بخش اول را مطالعه فرمایید.

 

سرطان بیماری است که زندگی فرد را دگرگون کرده و اثرات زیادی بر جسم، ذهن و روح او می­گذارد. وقتی به بیماری سرطان مبتلا باشید، بخش عظیمی از زندگیتان درگیر این بیماری می شود. دیگر نمی­توانید خیلی از کارهایی که در گذشته از آن­ها لذت می­بردید را انجام دهید و فعالیت­هایتان تا حدی محدود می­شود. با این حال با انجام اقداماتی می توانید درمان این بیماری را راحت تر نموده و از زندگی خود لذت ببرید. با استفاده از دارو و درمان­های مناسب، می­توانید در عین مدیریت بیماری، سالم و سرحال باقی بمانید. درست است که درمان سرطان امری چالش برانگیز است اما کارهای زیادی وجود دارد که با انجام این کارها می­توانید رفاه و سلامت کلی بدن خود را بهبود بخشید. در این مقاله ده راهنمایی ساده برای داشتن زندگی شاد و سالم در طول درگیری با سرطان و پس از آن آمده است.

6.به یک گروه حمایتی ملحق شوید

سرطان معمولا باعث می­شود بیمار احساس تنهایی و انزوا داشته باشد اما ملحق شدن به یک گروه حمایتی می ­تواند با ایجاد ارتباط میان فرد و بیماران دیگری که شرایط مشابه دارند، این احساسات را کاهش دهد. گروه­ های حمایتی باعث احساس تنهایی فرد از بین رفته و برای سلامت روان بیمار بسیار کمک کننده باشد. شرکت کنندگان در این گروه ­ها می ­توانند تجارب خود را به اشتراک گذاشته و احساسات واقعی خود را به منظور مبارزه با سرطان بیان نمایند. افراد با ملحق شدن به گروه ­های حمایتی اطلاعات و منابع ارزشمندی پیدا می ­کنند که می­ تواند آن­ها را در راستای غلبه بر این بیماری یاری دهد. گروه ­های حمایتی همچنین عزت نفس و اعتماد به نفس بیماران را با ایجاد یک فضای ایمن و غیر قضاوتی بالا برده و به آنان کمک می ­کنند تا تجربیات و احساسات خود را با دیگران به اشتراک بگذارند.

7.خود مراقبتی را تمرین کنید

حتما برای فعالیت­هایی که برایتان لذت بخش است، مانند کتاب خواندن، گوش دادن به موسیقی یا گرفتن یک حمام گرم، وقت کافی بگذارید. تمرین خود مراقبتی می­تواند استرس را کاهش داده و آرامشتان را بیشتر کند. فعالیت­ های خود مراقبتی عاطفی مانند صحبت با مشاور یا درمانگر، تمرین تکنیک ­های آرام بخش، نویسندگی، وقت گذراندن با افرادی که به آنان عشق می­ ورزید و پرداختن به سرگرمی­ هایی که به شما حس مثبت می­ دهد می­ تواند به بهبود احساساتتان کمک کند.

انجام فعالیت هایی که باعث آرامش روحی روانی شما می شوند مانند مدیتیشن و انجام فرایض مذهبی می تواند باعث بهبود حال روحی روانی شما شود.

بیماران مبتلا به سرطان باید فعالیت­ های خود مراقبتی را متناسب با نیازهای خود انجام داده و تمایلات و محدودیت­های خود را در نظر بگیرند. آن­ها همچنین باید فعالیت­ های خودمراقبتی خود را با پزشک خود در میان بگذارند.

 

8.به توصیه­ های پزشکتان عمل کنید

همیشه و در همه حال به توصیه ها و درمان های پیشنهادی پزشک خود توجه نمایید. متخصصین پزشکی می­توانند با سازگاری برنامه­ های درمانی بیمار با نیازها، سابقه درمانی و میزان پیشروی بیماری، درمان مناسب را پیشنهاد دهند.

ارتباط موثر با پزشک و درمیان گذاشتن نگرانی­ های بیمار با آنان می تواند باعث می­ شود درمان متناسب با شرایط خود را دریافت نمایید. بیماران همچنین می­توانند نقش فعالی در برنامه­ ی درمانی خود داشته باشند و آگاهانه در مراقبت از خود مشارکت کنند.

 

9.موفقیت خود را جشن بگیرید

بیماران مبتلا به سرطان باید موفقیت­ های کوچک و بزرگ خود را شناسایی کرده و آنان را جشن بگیرند. جشن گرفتن دستاوردها موجب تقویت عزت نفس، ایجاد انگیزه برای ادامه­ ی درمان و ارتقا رفتار مثبت می­ شود.

جشن گرفتن همچنین می­تواند شکلی از خود مراقبتی باشد که به بیماران مبتلا به سرطان کمک می­ کند تا احساسات خود را در روند درمان کنترل کنند. این بیماران باید موفقیت­ های خود را به روشی که برایشان مناسب و معنی دار است جشن بگیرند. این کار ممکن است شامل هدف گذاری، شناسایی مراحل مهم و یافتن راهی برای جشن گرفتن پیروزی­ ها باشد.

 

10. خود را بپذیرید

دست و پنجه نرم کردن با سرطان می­ تواند زندگی فرد را از نظر روحی و جسمی تغییر دهد. هرچند این موضوع چالش برانگیز است اما در آغوش کشیدن چالش­ ها و سختی هایی که بیماری ایجاد کرده گام مهمی در راستای مبارزه با سرطان به شمار می­ رود. پذیرفتن این مسئله که تغییر بخش اجتناب ناپذیری از زندگی است و دانستن این که تغییر ظاهر و احساسات اشکالی ندارد، می­ تواند به بیمار کمک کند تا بهتر با بیماری خود و چالش ­های همراه آن سازگاری پیدا کند.

بیمار مبتلا به سرطان با پذیرش تغییرات، میتواند با شرایط جدید خود وفق پیدا کرده، اهداف جدیدی در زندگی مشخص کرده و زندگی پرباری داشته باشد. همچنین به خاطر داشته باشید که سرطان بدن فرد را به شیوه­ های گوناگونی تحت تاثیر قرار می­ دهد و به همین دلیل مراقبت از بیماری ضروری است.

 

 

درمان سرطان می­تواند طاقت فرسا باشد اما راه ­های ساده ­ای برای بهبود این شرایط وجود دارد. استفاده از رژیم متعادل، ورزش منظم، استراحت کافی، مدیریت استرس، ملحق شدن به گروه­های حمایتی، تمرین خود مراقبتی، گوش دادن به توصیه ­های پزشک، در ارتباط بودن با افرادی که به آنان عشق می­ ورزید و جشن گرفتن موفقیت­ ها می­تواند به شما کمک کند تا در طول درمان سرطان و بعد از آن زندگی سالم و پرباری داشته باشید.

بهره برداری از مرکز جامع سرطان برکت تا پایان سال
سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام(ره) خبرداد؛

بهره برداری از مرکز جامع سرطان برکت تا پایان سال

نوروزی گفت: تا پایان سال مجهزترین مرکز تخصصی پیشرفته درمان سرطان را در تهران به بهره‌برداری میرسانیم که این مرکز نیاز به مراجعه به مراکز درمان تخصصی سرطان در خارج از کشور را مرتفع و هزینه‌های درمان را در این بخش به شدت کاهش می‌دهد.