×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

٩٢٠٠١٣۶٠-۰۲۱

چیتگر، کوهک، بلوار علیمرادی، نسیم هشتم، بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی سرطان برکت

راهنمای بخش پرتودرمانی بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی سرطان برکت
 
۱-توانمندی بخش پرتودرمانی شامل چه مواردی می باشد؟
استفاده از جدید ترین دستگاه های پرتودرمانی همچون سایبرنایف، توموتراپی، ورسا اچ دی، سینرژی پلتفرم، براکی تراپی با جدید ترین روش های درمانی مانند SRS، SBRT، IMRT VMAT و...
۲- چه خدماتی در این بخش ارائه می شود؟
در این بخش خدمات پرتودرمانی با استفاده از دستگاه های سایبرنایف، توموتراپی، ورسا اچ دی، سینرژی پلتفرم، براکی تراپی انجام می شود و همچنین جهت شبیه سازی درمان از جدید ترین دستگاه تصویر برداری سیتی سیمولاتور استفاده می گردد.
۳- نحوه پذیرش به چه صورت می باشد؟
۱-۳- اگر پزشک معالج بیمار در این بیمارستان مشغول بکار باشد: بیمار با در دست داشتن معرفی نامه پزشک و مدارک لازم به طبقه منفی ۳ واحد پذیرش رادیوتراپی مراجعه می نماید.
۲-۳- پزشک معالج بیمار در این بیمارستان مشغول بکار نباشد: بیمار با همراه داشتن نامه ارجاع از پزشک معالج خود به بخش درمانگاه در طبقه اول مراجعه نموده و سپس با معرفی نامه پزشک جدید خود و مدارک لازم به بخش رادیوتراپی مراجعه خواهد نمود.
۳-۳- مدارک لازم جهت پذیرش رادیوتراپی، شامل برگه پاتولوژی، اصل و تصویر کارت ملی، اصل و تصویر معرفی نامه پزشک جهت رادیوتراپی می باشد.
پرونده ی بیمار پس از انجام سی تی سیمولاتور به بخش فیزیک جهت طراحی درمان ارجاع داده شده و بعد از انجام برنامه ی درمان اختصاصی برای بیمار، با ایشان تماس گرفته می شود و درمان آغاز خواهد شد.
 
۴- تعرفه های ارائه خدمات
۱-۴- تعرفه های درمان به چه صورت است؟
تعرفه بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی سرطان برکت مصوب سال ۱۴۰۲ هیات وزیران و بر مبنای تعرفه خیریه می باشد.
محاسبه قیمت پکیج رادیوتراپی به موارد مختلفی از جمله نوع دستگاه، روش درمانی و تعداد  جلسات درمان طبق دستور پزشک و... بستگی دارد.
۲-۴- نحوه تسویه مبلغ به چه صورت می باشد؟
در زمان شروع درمان ۴۰% از مبلغ کل و در جلسه پنجم تسویه کامل صورت می گیرد.
 
 
 
۵- بیمه های طرف قرارداد پایه و مکمل بیمارستان شامل چه مواردی می باشد؟
جهت مشاهده بیمه های پایه و مکمل طرف قرارداد به وبگاه بیمارستان به نشانی https://bcc.barkathsd.com/Bime مراجعه فرمایید.
 
۶- برخی از سوالات متداول مراجعه کنندگان:
-پرتودرمانی چیست؟
نوعی درمان است که از اشعه یونیزه کننده استفاده می شود. امروزه بسیاری از وسایل انرژی مانند تلفن های همراه، آنتن های تلویزیونی، سیستم های موقعیت یاب ماهواره ای GPS و رادیوها بر اساس اصل انتقال انرژی امواج الکترومغناطیس در هوا کار می کنند.در رادیوتراپی یا پرتو درمانی از اشعه x با انرژی بالا استفاده می کنیم که یونیزه هستند. اشعه هایی که ما برای رادیوتراپی استفاده می کنیم یونیزه هستند، یعنی قدرت آسیب رساندن به DNA (ماده ژنتیکی سلول سرطانی) را دارند. رادیوتراپی کاربردی باعث آسیب به DNA تومور و DNA بافتهای طبیعی می شود. سلول های توموری نمی توانند از آسیب ناشی از رادیوتراپی بهبود یابند، اما بافت های طبیعی می توانند این آسیب را ترمیم نمایند.
 
-اگر بیمار هر روز از دستگاه رادیوتراپی استفاده کند، آیا بستگانش تحت تأثیر این پرتو قرار می گیرند؟
پرتودرمانی که در طی رادیوتراپی اعمال می شود، اغلب توسط دستگاه های تابش خارجی (رادیوتراپی خارجی) انجام می گردد. از آنجا که پرتوهای اعمال شده در این زمان با سرعت وارد بدن بیمار شده و از آن خارج می شوند، هیچ خاصیت تجمعی در بدن ندارند و احتمال آلوده شدن بستگان وجود ندارد. در براکی تراپی (رادیوتراپی داخلی)، که نوعی دیگر از درمان است، از دستگاهی استفاده می کنیم که اجازه می دهد منابع رادیواکتیو به اندام های حفره مانند بیمار مانند رحم یا بافت ها ارسال شوند. پس از قرارگیری این دستگاه بر روی بیمار، منبع رادیواکتیو به منطقه می رود تا تحت تابش قرار گیرد. سپس منبع رادیواکتیو از دستگاه خارج می شود و پس از آن بیمار، به منزل فرستاده می شود.بنابر این بستگان بیمار، به هیچ عنوان تحت تابش پرتو قرارز ندارند.
 
-انتخاب دستگاه و روش پرتو درمانی به چه صورت می باشد؟
بنا به صلاحدید پزشک و با توجه به نوع بیماری و ناحیه ای که قرار است تحت تابش قرار گیرد، انتخاب دستگاه صورت میگیرد.
 
-آیا ممانعتی برای مصرف دخانیات و مشروبات الکلی وجود دارد؟
بله، درهنگام انجام رادیوتراپی نباید مصرف شوند، زیرا باعث فعل و انفعالاتی در بدن می شوند که با تابش پرتو به شدت تداخل دارند و اپر درمان را کم می کنند.
 
-آیا ممانعتی جهت انجام ورزش یا رفتن به استخر وجود دارد؟ 
در صورتی که بیمار زخم باز نداشته باشد، محدودیتی وجود ندارد و می تواند ورزش کند یا به استخر برود.
 
-فرق پرتودرمانی با شیمی درمانی چیست؟
در شیمی درمانی، پزشکان داروها را به‌صورت تزریقی برای بیمار تجویز می‌کند و داروبه وسیله گردش خون در سراسر بدن پخش می شود، اما در پرتودرمانی فقط ناحیه ای از بدن که سلول هاس سرطانس وجود دارند به طور مستقیم تحت تابش پرتو قرار می گیرد و بنابر این بقیه بافت های سالم تحت کمترین تاثیر ممکن قرار می گیرد.
 
-عوارض پرتودرمانی چیست؟
بیماران دوز رادیوتراپی را به یکباره دریافت نمی‌کنند، به همین دلیل بافت‌های سالم بدن فرصت دارند تا خود را بهبود دهند. با این حال دریافت اشعه، عوارض جانبی خود را به همراه دارد که از رایج‌ترین آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
-تحریک پوست
-حالت تهوع و استفراغ
-کاهش اشتها
-سردرد
-تکرر و سوزش ادرار
-احساس سوزش در گلو یا قفسه سینه
-نفخ یا گرفتگی شکم
-ریزش مو در ناحیه تحت درمان
-زخم در دهان
 
-غذاهای مفید بعد از پرتودرمانی چیست؟
در روزهای بعد از پرتودرمانی، لازم است مواد غذایی را مصرف کنید که از سلامت عمومی شما محافظت کنند. این مواد غذایی می‌توانند شامل موارد زیر باشند:
-هیدراته ماندن در طول و بعد از پرتودرمانی بسیار مهم است. مقدار زیادی آب و مایعات مانند چای گیاهی و سوپ‌های سبک بنوشید. از مصرف بیش‌از‌حد کافئین و نوشیدنی‌های شیرین و غذاهای حاوی ادویه زیاد و تحریک کننده خودداری کنید.
-غذاهای غنی از پروتئین مانند گوشت بدون چربی (مرغ، بوقلمون و ماهی)، تخم مرغ، محصولات لبنی و حبوبات مصرف کنید.
غلات کامل مانند نان، برنج، ماکارونی و غلات سبوس‌دار را انتخاب کنید تا انرژی و فیبر بدن‌تان تامین شود. غلات کامل سرشار از ویتامین‌های گروه B و مواد معدنی هستند.
پرتودرمانی گاهی اوقات می‌تواند بر سیستم گوارشی تاثیر بگذارد. غذاهای غنی از پروبیوتیک مانند ماست می‌توانند با بازگرداندن باکتری‌های مفید روده به تقویت روده ی سالم کمک کنند.
 
۹- آمادگی های لازم در خصوص پرتودرمانی چیست؟
-انجام ورزش های سبک مثل پیاده روی و حرکات کششی
-عدم مصرف انواع غذاهای کنسروی، فست فود، تنقلات مانند چیپس، پفک و...
-پرهیز از جویدن آدامس و مصرف نوشیدنی های گازدار.
-پرهیز از خوردن و آشامیدن سریع و صحبت کردن هنگام غذا خوردن.
-بیمارانی که در ناحیه شکم و لگن تحت تابش قرار دارند، مصرف مواد غذایی که منجر به تولید گاز در روده می شوند را کاهش دهند، مانند: دانه ها و مغز ها، پیاز خام، انواع کلم، حبوبات، قارچ، کشمش، جو، میوه خشک و ذرت.
 
۱۰- مدت زمان طراحی درمان چقدر است؟ 
طراحی درمان حدود ۱ الی ۱۰ روز زمان می برد و این زمان بستگی به نوع درمان و روشهای درمان پزشک معالج دارد و شروع درمان بر اساس نوبت بیمار خواهد بود.