×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

٩٢٠٠١٣۶٠-۰۲۱

چیتگر، کوهک، بلوار علیمرادی، نسیم هشتم، بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی سرطان برکت

سایبرنایف

سایبرنایف

پیشرفته ترین دستگاه رادیوسرجری و پرتودرمانی در دنیا

سیستم سایبرنایف، تنها سیستم انتقال اشعه است که دارای یک شتاب دهنده خطی است که مستقیماً بر روی یک ربات نصب شده است تا اشعه ایکس یا فوتون های پرانرژی مورد استفاده در پرتودرمانی را ارسال کند. این ربات در اطراف بیمار حرکت می کند و خم می شود و از هزاران زاویه منحصر به فرد به تومور نزدیک می شود و مورد تشعشع قرار میدهد. هر چه زوایای و نقاط بیشتری در فضا برای نزدیک شدن به تومور وجود داشته باشد، پزشک می‌تواند دوز تشعشع ارسالی به تومور را به حداکثر برساند و به کاهش ارسال اشعه به بافت‌های سالم اطراف کمک کند. سیستم سایبرنایف تنها دستگاهی است که برای سازگاری با انواع حرکت بیمار و تومور طراحی شده است، حتی زمانی که درمان در حال انجام است. سیستم سایبرنایف از فناوری های پیشرفته برای ردیابی تومورها در هر نقطه از بدن استفاده می کند، در حالی که طراحی روباتیک منحصر به فرد آن تشعشعات را با هدف هماهنگ می کند. قبل از ارسال پرتو، سیستم سایبرنایف تنها وسیله ای است که موقعیت دقیق تومور را تأیید می کند، سپس ربات را طوری تنظیم می کند که تومور را دقیقاً هدف قرار دهد. این کمک می‌کند تا اطمینان حاصل شود که تشعشع در جایی که تومور است ارسال می‌شود، حاشیه‌های درمانی کوچک‌تری در اطراف تومور ایجاد می‌کند و کمک می‌کند تا میزان بافت سالم در معرض تابش با دوز بالا به حداقل برسد. برخی از تکنیک هایی که به منظور کاهش دادن حرکت فرد حین درمان استفاده میشود شامل چسباندن یک قاب فلزی به طور مستقیم به جمجمه بیمار، فشرده‌سازی شکم برای محدود کردن تنفس و حرکت در طول درمان، استفاده از فیکساتور و قرار دادن بالون‌های رکتوم در رکتوم برای تثبیت پروستات می باشد.

 

 

سیستم پیشرفته سایبرنایف به طور منحصربفردی ارسال پرتو را با حرکت تومور و بیمار هماهنگ می کند. توانایی ارسال دقیق پرتوها در کنترل سرطان تفاوت ایجاد می کند و می تواند به کاهش خطر عوارض جانبی کمک کند. اما حرکت تومور یا بیمار در نتیجه عملکردهای طبیعی بدن، از جمله تنفس منظم، پر شدن مثانه، یا گاز در روده می‌تواند تومور را جابجا کند، که می‌تواند هدف‌گیری دقیق پرتوها را چالش‌برانگیز کند   و دریافت اشعه ی تومور، کمتر یا بیش از حد شود. تابش دوز بیش از حد ممکن است خطر عوارض جانبی را افزایش دهد در حالی که تابش دوز کم ممکن است اثربخشی درمان را کاهش دهد. ردیابی حرکت تومور - و همگام سازی ارسال پرتو با حرکت آن - به حداکثر رساندن اثربخشی درمان کمک می کند، در حالی که دوز را در بافت های اطراف به حداقل می رساند، که می تواند به کاهش بروز عوارض جانبی کمک کند.

 

حقایقی در رابطه با دستگاه

سیستم سایبرنایف توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده در سال 1999 برای درمان بیماری های سر و جمجمه و در سال 2001 برای درمان تومورها در هر نقطه از بدن تایید شد.

• این سیستم برای درمان سرطان در سراسر بدن، از جمله مغز، سر و گردن، ستون فقرات، ریه، کبد، لوزالمعده، کلیه و پروستات استفاده می شود و می تواند جایگزینی برای جراحی برای بیمارانی باشد که تومورهای غیرقابل جراحی یا پیچیده ای دارند.

• دقت سایبرنایف زیر میلی متری است، که می تواند به طور قابل توجهی به کاهش خطر عوارض جانبی که اغلب زندگی بیماران را در طول و بعد از درمان مختل می کند، کمک کند.

 

 

مزایای کلیدی درمان سایبرنایف

• معمولاً بدون درد

• غیر جراحی و غیر تهاجمی

• بدون نیاز به بیهوشی

• روش سرپایی

• اکثر بیماران می توانند فعالیت طبیعی خود را در طول درمان و بلافاصله پس از آن ادامه دهند

• بدون قاب تهاجمی سر یا بدن

• در طول درمان نیازی به حبس نفس یا "دروازه تنفسی" نیست.

 

درمان های سایبرنایف معمولا در 1 تا 5 جلسه انجام می شود

• سیستم سایبرنایف بیش از دو دهه اثبات بالینی دارد

• صدها هزار بیمار با سیستم سایبرنایف درمان شده اند

 

اولین دستگاه سایبرنایف در ایران در زمستان سال 1402 در بیمارستان سرطان برکت راه اندازی شد و هم اکنون در حال ارائه خدمت به بیماران گرامی می باشد.