×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

٩٢٠٠١٣۶٠-۰۲۱

چیتگر، کوهک، بلوار علیمرادی، نسیم هشتم، بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی سرطان برکت

10 روش ساده برای داشتن زندگی شاد و سالم در طول درگیری با سرطان و پس از آن

 

سرطان بیماری است که زندگی فرد را دگرگون کرده و اثرات زیادی بر جسم، ذهن و روح او می­گذارد. وقتی به بیماری سرطان مبتلا باشید، بخش عظیمی از زندگیتان درگیر این بیماری می شود. دیگر نمی­توانید خیلی از کارهایی که در گذشته از آن­ها لذت می­بردید را انجام دهید و فعالیت­هایتان تا حدی محدود می­شود. با این حال با انجام اقداماتی می توانید درمان این بیماری را راحت تر نموده و از زندگی خود لذت ببرید. با استفاده از دارو و درمان­های مناسب، می­توانید در عین مدیریت بیماری، سالم و سرحال باقی بمانید. درست است که درمان سرطان امری چالش برانگیز است اما کارهای زیادی وجود دارد که با انجام این کارها می­توانید رفاه و سلامت کلی بدن خود را بهبود بخشید. در این مقاله ده راهنمایی ساده برای داشتن زندگی شاد و سالم در طول درگیری با سرطان و پس از آن آمده است.

 

1. رژیم متعادلی داشته باشید

 

داشتن یک رژیم سالم و متعادل برای هر کسی ضروری است، اما این امر برای افرادی که مبتلا به سرطان هستند اهمیت ویژه­ای دارد. بیمارانی که با سرطان دست و پنجه نرم می­کنند معمولا دچار تغییر اشتها شده و مزه­ها را مثل قدیم احساس نمی­کنند. سیستم گوارش آن­ها نیز به دلیل بیماری و روند درمان به هم ریخته و تواناییشان برای مصرف مواد مغذی کاهش می­ یابد. با این حال، داشتن یک رژیم غذایی متعادل که شامل میوه­ های مختلف، سبزیجات، پروتئین و غلات باشد می­تواند به بهبود سلامت کلی و حفظ قدرت آنان کمک کند. همچنین توصیه می­شود مصرف غذاهای فرآوری شده، شکر و الکل را محدود نموده و آب مورد نیاز بدن را نیز در طول روند درمان تامین نمایید. بهتر است فرد برای طراحی یک برنامه­ ی غذایی متناسب با نیازهای بدن، با یک متخصص تغذیه مشورت کند.

یک رژیم غذایی مناسب می­تواند به افراد کمک کند تا وزن مناسب، قدرت و انرژی خود را برای تحمل درمان­های سرطان حفظ کنند. این کار نه تنها مواد مغذی مورد نیاز برای بهبود عملکرد بدن را فراهم کرده و سیستم ایمنی را برای مبارزه با عفونت­ها تقویت می­کند بلکه به فرد کمک می­کند تا عوارض جانبی بیماری و درمان آن را تا حد زیادی کنترل کند.

 

2.زیاد ورزش کنید

 

ورزش مداوم مزایای زیادی برای کنترل استرس، بهبود خلق و خو، افزایش سطح انرژی و ارتقا سلامت کلی در طی درگیری با درمان سرطان و بعد از آن دارد. توصیه می­شود ورزش را با فعالیت­هایی کم اثر مانند قدم زدن یا یوگا شورع کرده و به تدریج شدت و قدرت آن را افزایش دهید. به یاد داشته باشید که قبل از آغاز هر نوع برنامه­ی ورزشی با پزشک خود مشورت کنید.

ورزش مداوم خطر بازگشت سرطان را کاهش داده و عملکرد فیزیکی بدن مانند قدرت، استقامت و انعطاف پذیری را ارتقا می­دهد. این کار همچنین عوارض جانبی درمان مانند خستگی و افسردگی را به حداقل رسانده و خطر ابتلا به بیماری­های مزمن مانند بیماری قلبی، دیابت و پوکی استخوان که در بازمانگان سرطان رایج است را کاهش می­دهد. ورزش مداوم همچنین باعث بهبود سلامت روانی، کاهش اضطراب و استرس و ارتقای کیفیت زندگی می شود. لازم به ذکر است برنامه­ی ورزشی برای هر بیمار سرطانی باید متناسب با توانایی­ ها و محدودیت­ های همان فرد طراحی شود. بیماران باید با تیم مراقبت سلامت خود مشورت کرده و برای تهیه­ ی یک برنامه­ ی ورزشی ایمن و موثر تلاش کنند. این کار باید با در نظر گرفتن سوابق دارویی، شرایط جسمانی فعلی و برنامه­ های درمانی بیمار انجام شود.

3.استراحت کافی داشته باشید

 

برای افرادی که تحت درمان سرطان قرار دارند، استراحت بخش مهمی از فرایند بهبودی به شمار می­رود. داشتن یک برنامه ­ی خواب منظم و حداقل 7-8 ساعت خواب شبانه و چرت زدن در روز به روند درمان کمک می­ کند. ایجاد یک محیط آرام، تاریک و خنک برای داشتن خوابی مفید ضروری است. توصیه می­ شود فرد از مصرف کافئین و الکل قبل از رفتن به رختخواب خودداری کند زیرا این کار می­ تواند الگوهای خواب او را به هم بریزد. تمرین تکنیک­ های آرام سازی، مانند تنفس عمیق، مدیتیشن یا ریلکسیشن ماهیچه­ ها و شرکت در برنامه­ های ورزشی مداوم می­تواند استرس را دور کرده و آرامش قبل از خواب را افزایش دهد.

داشتن استراحت کافی فرایند درمان را ارتقا بخشیده، سیستم ایمنی را تقویت کرده، استرس و اضطراب را کاهش داده، سلامت روان را بالا برده، سطح انرژی را تقویت کرده، و احساس خستگی را کاهش می­ دهد. برای بیماران سرطانی داشتن استراحت کافی بسیار مهم است زیرا آنان دائما با خستگی، اختلالات خواب، و استرس ناشی از روند درمان دست و پنجه نرم می کنند. اگر نمی­توانید بخوابید یا در مدیریت خستگی خود مشکل دارید، حتماً با پزشک خود مشورت نمایید.

4. اضطراب و استرس خود را کنترل کنید.

 

بیماران مبتلا به سرطان ممکن است مشکلات روحی روانی مانند اضطراب، افسردگی و استرس را تجربه کنند که این امر تاثیر منفی بر سلامت آنان می­گذارد. یافتن روش­ هایی برای مدیریت استرس مانند تمرین مدیتیشن، یوگا، تمرین تنفس عمیق و شرکت کردن در گروه­های حمایتی می­تواند به آنان در این زمینه کمک کند. دوری جستن از موقعیت­های تنش­زایی مانند تماشای اخبار یا وقت گذراندن با افراد منفی نیز توصیه می گردد.

در مورد علائم روانی خود با پزشک خود صحبت کنید. در صورت لزوم پزشک، شما را به یک روانپزشک یا روانشناس ارجاع خواهد داد. در شرایط حاد، روانپزشک دارودرمانی را برای شما پیشنهاد خواهد داد. ورزش مداوم به بهبود شرایط خلقی کمک کرده و علائم افسردگی و اضطراب را کاهش می­ دهد.

لطفا به خاطر داشته باشید که دریافت حمایت برای بیماری­ های روانی نشانه­ای قدرت است نه ضعف. درمان سرطان می­تواند چالش آفرین و دریافت حمایت ها و درمان های روحی روانی امری اجتناب ناپذیر می باشد. با درمان و حمایت مناسب، بیماران مبتلا به سرطان می­توانند سلامت جسمی و روانی خود را بهبود بخشند.

 

بهره برداری از مرکز جامع سرطان برکت تا پایان سال
سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام(ره) خبرداد؛

بهره برداری از مرکز جامع سرطان برکت تا پایان سال

نوروزی گفت: تا پایان سال مجهزترین مرکز تخصصی پیشرفته درمان سرطان را در تهران به بهره‌برداری میرسانیم که این مرکز نیاز به مراجعه به مراکز درمان تخصصی سرطان در خارج از کشور را مرتفع و هزینه‌های درمان را در این بخش به شدت کاهش می‌دهد.